Inspreken in de gemeenteraad leidt tot politiek stofwolkje

Op 17 november jl was er tijdens de gemeenteraadsvergadering in Vlijmen speciale aandacht voor de GOL plannen. Niet minder dat 6 burgers en organisaties maakten gebruik van hun inspreekrecht om hun zorgen te uiten en met doordachte alternatieven te komen. Zo ook de Stichting van Gol naar Beter. Met o.a. onderzoeksresultaten van de TU Delft in de binnenzak, presenteerden we een aantal alternatieven en wezen we de raad op nieuwe en oude knelpunten.

Het verweer van de verantwoordelijke wethouder stelde ons en de andere bezoekers op de publieke tribune teleur. De strekking van zijn reactie was: “Er is niks aan de hand, de zorgen zijn onterecht en de cijfers kloppen wel.” Niet het antwoord op de door ons uitgestoken hand waarop wij en de andere insprekers hoopten.

De andere politici in de raad zijn ook nog niet overtuigd. Voordat er op 9 december grote besluiten worden genomen, last men daarom op 6 december (om 19.30) een extra vergadering in. Enige onderwerp: de GOL plannen.

Het CDA is zelfs dusdanig verbolgen over de gang van zaken dat zij om assistentie hebben gevraagd van hun landelijke bestuur.

Download hier de tekst van onze inspreekbeurt: vgnb20161117_tekst-inspraken-1718-nov_v4-def

Download hier de volledige tekst (te lang voor de inspraakbeurt, maar aangeboden aan de raad): vgnb20161117_inspraaknotitie_v3-def