Waarheen, waarvoor?

100 miljoen kosten ze: de plannen van het GOL.  Een mooi bedrag waar je veel goeds mee kan doen. Zoals de A59 verbreden en de dorpen niet opzadelen met extra verkeer en overlast. Maar het GOL kiest een andere route. Waar die heen gaat, weet helaas niemand. Wat nu nog maar eens blijkt uit een rapportage “Nut en Noodzaak A 59” die in opdracht van de Provincie en dus voor het GOL zelf is opgesteld. Hun belangrijkste conclusie: het GOL lost niks op.

Prachtig: het GOL onderzoekt zelf, komt tot de conclusie dat ze het net zo goed niet kunnen doen, en gaat vervolgens vrolijk verder. En wat dacht u van de commissie die de milieueffecten op de GOL gebieden onderzoekt ( De commissie M.E.R. – Milieu Effecten Rapportage)? Zij hebben grote zorgen over de milieueffecten voor bewoners en vragen zich af waarom de A59 niet gewoon verbreed wordt? En ze zijn benieuwd wat het GOL gaat doen met het ruime verzet en de vele ingediende zienswijzen van de omwonenden.

Beste mensen van het GOL, kunt u voor ons het volgende spreekwoord afmaken? “Beter ten halve gekeerd….”.

We zijn benieuwd!

De twee rapportages kunt u hieronder lezen / downloaden:

Advies Commissie MER 27 mei inzake NRD GOL

Nut-noodzaakstudie A59